Pirometr FoodPro – bezdotykowy pomiar temperatury z błyskawicznym skanowaniem temperatury oraz z weryfikacją HACCP – jest to funkcja pirometru, polegająca na weryfikacji temperatury w zakresie od 4°C do 60 °C ( tzw. niebezpieczna strefa HACCP w której najszybciej rozmnażają się bakterie).
Ponadto, wyposażony w składaną, zewnętrzną sondę do kontroli temperatury żywności.
SPECYFIKAJCA- Pirometr FoodPro
- Zakres Temperatur -30°C to 200°C
- Skaner podczerwieni TAK
- Celownik Oświetlenie mierzonej powierzchni
- Weryfikacja HACCP TAK
- Klasa szczelności IP54 TAK
- Dokładność ±1ºC między 0ºC a 65ºC~~±1,5% odczytu powyżej 65ºC~~±1ºC + 0,1ºC/ºC poniżej 0ºC
SONDA
- Wymiar 3mm x 90 mm
- Czas odpowiedzi 7-8 sekund