Profesjonalny pomiar pH oraz temperatury w przemyśle spożywczym.
pH-metr T- 205 jest przyrządem służącym do pomiaru pH , zaprojektowanym razem z ekspertami z branży spożywczej. Jego wzmocniona konstrukcja umożliwia pomiary pH nie tylko substancji płynnych lecz również żywności o konsystencji stałej np.: mięsa. Ergonomiczny kształt pH-metr u sprawia, że przyrząd jest idealnym miernikiem używanym na etapie produkcji, podczas przyjęcia towaru oraz okresowych kontroli. Kombinacja sondy pH oraz czujnika temperatury umożliwia automatyczną kompensację temperatury (w tej klasie przyrządów jest to niespotykane). Funkcja rozpoznawania zakończenia pomiaru ułatwia pracę i czyni sam pomiar o wiele prostszym.
Korzyści wynikające z zastosowania pH-metr T- 205:
- równoczesny pomiar temperatury i pH
- w przypadku uszkodzenia, końcówka pomiarowa może być wymieniona przez użytkownika
- wbudowany dwuliniowy wyświetlacz, podświetlany, odporny na niskie temperatury
- elektroda żelowa nie wymagająca konserwacji
- ergonomiczny kształt
- funkcja rozpoznawania końca pomiaru
- 1, 2 lub 3 punktowa kalibracja możliwa do wykonania przez użytkownika
Rekomendowany zestaw:
- pH-metr T-205
- zestaw roztworów buforowych do kalibracji (stężenia: 4 pH oraz 7 pH)
- nakrętka na sondę z żelem do przechowywania
- aluminiowa walizka na kompletny zestaw
SPECYFIKACJA
- Zakres pomiarowy: 0…14 pH 0…+60°C
- Rozdzielczość: 01 pH0,1°C
- Dokładność pomiaru: ±0,02 pH; ±0,4°C
- Temperatura pracy: 0…+60°C
- Temperatura składowania: -20°…+70°C
- Typ baterii: litowa, LR44, 4 szt.
- Klasa zabezpieczenia: IP65
- Waga: 69g